Her kommer svaret:

Dieter er blevet overfaldet med EN MACHETE 200 meter fra vores hotel…Her kommer historien (som jeg tænkte det var smart først at fortælle efter jeg kom hjem for at familien ikke skulle blive alt for urolige):

Fredag af…ten i Cotonou (dagen før vi selv ankom) var Dieter og hans to tyske rejsefæller (niecen Alice og vennen Jörg) ankommet med fly fra Tyskland til Benin. De gik ud for at spise og på bar og besluttede sig så for at gå hjem klokken 00.30 (i et kvarter der i Lonely Planet beskrives som ”sikkert”). Det skal siges at Dieters niece Alice tidligere havde arbejdet med nødhjælp i Benin og derfor havde boet i byen og hun vurderede at det var sikkert nok at gå hjem. Det var så en fejl…
I den mørke gade 200 meter fra hotellet kører to motorcykler pludselig imod dem på fortovet. De tre tyskere bliver blændede af forlygterne. De bliver forskrækkede og trykker sig ind mod hinanden. Bag på den ene motorcykel sidder udover føreren en fyr med en machete (som som bekendt er en ca 30 cm lang kniv) han løber mod Dieter og vil have Dieters lille rygsæk. Hvad der derefter sker er lidt uklart, men det bedste gæt er at Dieter vælger ikke bare at aflevere rygsækken. I stedet tager han armene op over kors. Overfaldsmanden hakker derefter macheten ind i armen på Dieter (…) og skærer derved stropperne til rygsækken over. De flygter så med Dieters taske – der indeholder pas, alle hans penge, kamera og mobiltelefon…

Da vi ankom dagen efter havde Dieter været på hospitalet og få jod på (det er derfor resten af armen er rød) og de havde forsøgt at lukke såret. Dieter var STÆRKT chokeret og temmelig underlig. Den aften vi ankom præsterede han i restauranten at recitere Goethe, synge lange vemodige fædrelandssange og snakke sort om dette og hint i øst og i vest på fransk og på tysk…

Efter et par dage fik han det dog heldigvis lidt bedre. De to andre tyskere rejste videre mod det nordlige Benin. Dieter turde de ikke tage med så han blev indkvarteret på Sheraton med påbud om ikke at gå udenfor…
Efter den lille historie valgte vi kun at køre med motorcykeltaxaer (som typisk kostede 2 kr pr tur) hver gang vi skulle et sted hen..

Velkommen til Benin!